Tapeter och Lukas födelsedag

I går var Kalle här och tapetserade!  Tack så väldigt mycket för det!  Han är så himla nogrann och snabb:) Resultatet blev så här:


Resten av köket får jag fota när kaklet kommit på plats men vi är väldigt nöjda!  

På kvällen firade vi Lukas 6års dag.  Med lite god middag.  Det blev västerbottenpaj med marinerad fläskfilé och exotisk frukt.  Tack så mycket faster Ingegerd för det receptet!  Och tack lilla mamma för all hjälp med att röja upp, passa Saga och laga maten.  
Min kompis Ia hade gjort en traktortårta till Lukas.  Superfin var den!   Till och med vindrutetorkarna var på plats!  


Och här kommer slutligen lite bilder från medryttarens dressyrträning med Crazy igår fm.  

Fina pållen!  Idag blir det hoppning på KBF!  Fullt ös!   

Christer är killen hela dan!

Ett stort tack till snälla Christer som har lagt hela onsd källen på vår diskbänk!  Gud vad fint det blev!!!

Nu fattas "bara" tapeter, kakel, och handtagen.  Och sätta dit golvsocklar förstås...hi hi nästan klart nu ju! 
I går kom mamma hit och ska stanna en vecka!  Jätteskönt för man kan få lite gjort då.  Idag städade hon badrummet när jag kom upp :)  Hon tyckte väl det var för jäkligt där inne :)
Igår var Saga och jag i stan ännu en gång för att hämta täcklister till bänkskivan.  Då hittade jag en tavla som jag tyckte skulle passa i köket.  Så den fick följa med hem!


 Efter IKEA tog vi en runda på grossen oxå.  Så skönt att Saga är så stor nu så hon kan sitta i kundvagnen

I går tog jag och Crazy tag i vårt gemensamma liv och började hoppa lite.  Jag har inte hoppat på minst 4 år!  ett par språng med honom bara men inget vettigt.  Jag har ju varit sugen på att komma igång med det igen.  Var ju faktiskt med Walle jag hoppade ordentligt senast, tränade kontinuerligt och så.  Och det är ju massor av år sen.  Så igår när jag red lite på banan så styrde jag bara mot ett litet hinder och det gick så bra jag fortsatte med ett lite större och sen muren!  Mycket duktig pålle och jag är väldigt nöjd med mig själv oxå!  Skitkul var det. 
På sönd fm ska Lisa, medryttaren, hoppträna för Otto inne på KBF.  Ska bli såååå kul att kolla på! Alltid skönt att sitta på läktaren:)))

Kakelspektakel

Att det kan vara så svårt att välja kakel!  Jag fattar inte det.  Nu har vi fått upp ännu fler luckor och fronter i köket.  Dock inga handtag än:) börjar bli lite svårt att öppna allt nu.  Hällen kom på plats igår, en induktionshäll.  Tar väl en stund att vänja sig vid snabbheten.  Även ugnen sattes in så nu börjar det likna ett kök. 
Var och hämtade kakel i lördags men ingenting passade Thomas så i söndags åkte vi till stan igen för att kolla vidare.  Han vill ha fyrkantiga och jag vill ha stavar.  Hmm...vi som alltid brukar tycka samma hur gör vi nu???
Här har jag några som jag tycker är snygga men jag vet inte vilken färg det ska vara. 

Den här ljusa passar perfekt till tapeten tycker jag.  Men kanske lite trist till vita luckor??
Här får ni tapetbilden igen


Mer som riktig sten...

Den här är lite mer åt det beiga hållet.  Oxå helt okej faktiskt!
Tar gärna emot förslag på vilket ni tycker! 

Vi gjorde några riktiga fynd oxå!  När vi gick på IKEA och kollade diskbänk så fick vi se de här små runda hoarna och blev lite sugna på en sån.  Sen gick vi vidare till bauhaus och där hade de nån VIP-rea för de med Bauhauskort så vi kunde fynda en jättefin rund ho för 99!!!kr helt otroligt!  Hade kostat 1000:-

Man fick en avrinningsho oxå som ska sitta bredvid och en skärbräda man kan lägga över. Plus en korg av nåt slag som jag inte riktigt vet vad den ska vara till...:) 
Sen när vi ändå var på fyndhumör så hittade Thomas en fläktkåpa i rostfritt för 200kr!!!  Jättefin!  Har inte packat upp den än bara.  Nypris 1990!  Så nu tycker jag att vi kan köpa extra dyrt kakel:)

Så nu åker den här diskbänken ut och in kommer svart bänkskiva med runda nedsänkta runda hoar! 

Hällen och lite mer bänkskiva.  Tackså väldigt mycket Christer för att du spenderade hela din söndagkväll i vårt kök!  Fläktlådan och resten av det vackra andkaklet åker imorgon!

Fattas bara handtag nu.  Förhoppningsvis, om vi har riktig tur så kan Kalle tapetsera i helgen.  Lukas fyller ju år i helgen och det vore kul att ta hit lite folk då. 

Vi stötte på ett litet problem med det här skafferiet.  Det går bara att dra ut trådkorgarna, lådorna går i dörren när man drar ut dem.  Så nu får vi sätta utdragbar dörr istället. 
Nu ska jag ut och mäta hur mycket kakel vi behöver!  Mer bilder på ett ganska färdigt kök kommer torsd morgon hoppas jag!

Lite mer kök

Nu har vi hunnit sätta upp någras fler luckor i köket och Saga och jag spenderade lördagen med att först åka till Nybro för att hämta kakelprover och tapeter fast det blev bara kakel.  De i tapetbutiken var tråkiga så jag tyckte inte det var kul att handla där.  Fick åka till Kalmar oxå, till Ikea för att köpa en lucka som fattades och några blommor.  Är så trött på mina gamla i tv-rummet.  
Här kommer lite nya köksbilder på framstegen

Lite luckor på plats och till höger om det halvhöga skåpet är det alltså öppet ut till entrén och vardagsrummet.  Ugnen ska vara i det skåpet snart!  

Den här bilden kanske jag redan lagt ut??? Över bänken ska bli en fondvägg med hyllplan

Troligtvis den här fondväggen

Nya skafferiet och snart ska kylen stå bredvid oxå

Liten dubbelvikt bebis i Gabriellas nya papperskorg.  Hon lekte med den hela tiden när vi gick på IKEA.  Så Thomas satte henne i den när vi kom hem. 

Lite mer kök!

I går var Saga och jag en stund i Nybro.  Där träffade vi mormor och Tommy för att gå på husvisning.  Det var 4 hus de skulle kolla på men Saga och jag skulle vara med på 3 av dessa som låg inne i Nybro.  När vi skulle kolla på första som var ett stort hus på 200 kvm ganska centralt så var Saga på G att somna och eftersom mamma sa att det här är det minst intressanta så gick jag en sväng på stan med Saga så hon fick sova.  Ringde till Thomas och berättade hur det var och då sa han: det blir säkert det de köper då och precis så var det.  När visningen var klar så sa mamma: det här var verkligen intressant och Tommy sa som vanligt: vi har i princip redan flyttat in:)))
De har lagt ett bud i dag!   

Köket går framåt och idag torsd är nog sista dagen Pelle är här sen får vi göra resten själva.  Det kommer bli så himla fint. Det blir mycket mer hemtrevligt och ombonat när den nya bänken kom på plats.  Blev lite mindre avlångt.  Det är väl det största problemet i det här huset tycker jag, alla rum är långsmala. 
 
Här är nya skafferiet som ska ha 2 dörrar och utdragbara lådor/trådbackar i hela.  Bredvid ska kyl/frysen stå.  Och där ska vara ett skåp över kylen oxå. 

Här blir det diskbänk med diskmaskin.  Vår gamla överskåp gick inte ända upp till taket så det blir stor skillnad med de här nya höga!  Den konstiga lådan med ventilationen, som sitter över fläkten ska bort.  Där blir en vanlig kåpa.  Sen har vi köpt induktionshäll så det blir lådor under den. 

Här är den nya bänken.  Tänkte ha nån fin fondvägg bakom och ekhyllplan. 

Till sist en bild på busbebis som äntligen kan ha sin Benettontröja som hon fick av moster Gudrun innan hon ens var född:)  Tack lilla moster för den! 

The renovation starts now!!!

Nu är allt ute ur köket!  I går kväll fick vi ut det sista, kyl, frys och till sist flyttade vi ut matbordet och Thomas älskade kökssoffa.  Jag försöker bearbeta honom att vilja måla den vit men vi får se hur det slutar.  
Fick lite besked om fläktsystemet idag...inte så kul.  Eller rättare sagt kul men dyrt! 
Över vår köksfläkt så finns det hela husets vent.system så vi visste inte riktigt hur vi skulle kunna byta själva köksfläkten i och med att den måste ha en öppna/stäng knapp och en on/off knapp.  Lite krångligt att förklara men det är typ så det funkar.  En ny sån skulle kosta 6500 och då kan vi lika gärna byta hela paketet och få upp det på vinden, på det sättet kan vi få en vanlig kåpa+fläkt i köket och det skulle bli absolut snyggast!  Men det skulle kosta runt 30000 och det hade vi ju inte riktigt planerat:(  Vi får se hur vi gör, de kommer på tisd och kollar det.  
Golvet har i alla fall blivit lagt idag!  Vilken skillnad!  Bytt brunspräcklig plastmatta ala 90tal mot ett lackat ekgolv!  Yippie säger jag!!!   
Här kommer lite bilder från köket!
Så här ser nya golvet ut!


Golvet helt klart!  Bara lite papp över så vi inte förstör det under renoveringen!
Ny bilder imorgon när stommarna börjar komma på plats!

Köksrivning ÄNTLIGEN!

Barnen har varit här i helgen men vi har inte gjort så mycket kul mer än hållt på att packa ner och riva köket.  Vi hämtade det nya i måndags så Thomas har skruvat ihop stommar hela veckan.  I morgon kommer snickaren och lägger nytt golv och sen är det på G på riktigt!  Ska bli så skönt att slippa änderna i vassen! 
 

Här efter diskbänken ska det vara ett halvhögt skåp med ugn som avslut.  Känns som att köket blev hur stort som helst när vi fick bort den där hemska vitrindelen och bänken som stod här. 
I fredags körde jag in Gabriella till ridskolan.  De skulle rida ut så det var ju inte så mycket att kolla på men till deras stora glädje fick de avsluta i paddocken med lite galopp!  G hade Nicodemus, en ganska stor ponny och galopperade varv på varv.  De har precis börjat galoppera själva och nu har nog spärren släppt.  Hon är superduktig! 
I söndags gick vi med Saga och Crazy runt byn och efter det skulle G rida lite på banan hemma.  Jag hade peppat henne med att säga att Thea, en tjej i hennes ridgrupp hade minsan galopperat på en stor häst ute i skogen så jag tyckte hon skulle testa på Crazy.  Ni som inte har sett Crazy kanske bör veta att det här är en gigantisk häst.  175cm i mankhöjd och väldigt grov.  Här kan ni se ekipaget och hur liten G är:)Först testade vi att springa bredvid när hon skulle galoppera men man kan inte springa tillräckligt snabbt så till slut sa hon: Nej pappa jag får spöet!  Sen galopperade hon flera varv med Crazy oxå!  Såååå duktig!  
I lördags var vi och löshoppade ett par hästar i Kristvallabrunn men jag fick inga bilder på det, tror inte det går att lägga upp filmer här...det var det enda jag lyckades ta. 
Avslutningsvis en liten bild på Saga och hennes kossa:)

Gullebebis!   

 


Påsk och Vimmerbytripp

Nu var det väldigt längesen jag skrev nåt här...fattar inte varför det ska vara så svårt att skriva ner några rader på datorn men det blir aldrig av bara.  Men nu har jag samlat på mig lite bilder så nu är det dags! 
Långfredagen åkte Thomas, Saga och jag till Vimmerby.  Vi började med att hälsa på hos Linda inne i stan sen skulle vi till Emma, Sören och Judith i Rumskulla.  Vi hade ju aldrig varit hos dem innan så det såg vi extra mycket fram emot! 
Linda bjöd på jättegod påskfika.  Sill, ägg, skinka, köttbullar mm vi blev lite nervösa att vi inte skulle orka med Emmas utlovade middag sen:) 
Lindas barn Ebba och Ella fick varsitt påskägg och kollade mest på tv i början men sen kom de igång lite :)  De lekte med Saga och Ella visade hur hon såg ut när hon var påskkärring.  De är för gulliga!!!


Mamma Linda!  Alltid lika kul att träffas.  Jag brukar tänka på alla gånger vi satt i Lindas lägenhet och kollade ut på kön till Sandra så den inte hann bli för lång.  Många roliga Vimmerbyminnen tack vare gulliga Linda! 

Saga fick låna en mössa:)

Vi hade en liten bus och lekstund innan vi åkte.  Ella visade att hon vågade ligga på spikmattan utan tröja.  Thomas vilade lite och alla barnen busade.  Tiden går alldeles för fort varje gång man ses. 

Sen var det dags att ge sig ut i skogarna till Rumskulla. 
Jag blev helt förvånad när vi kom fram för det såg inte alls ut som vi hade trott.  T trodde att de bodde ute i skogen och jag trodde att det var ett teglehus.  Fråga mig inte varför men den bilden hade jag i huvudet.  Tyvärr tog jag inga bilder ute :((((  Det var ett jättefint trähus som låg ovanför en liten damm som Sören grävt ut själv.  Nedanför låg ett litet hus med badtunna, bastu och en liten festlokal.  Bredvid höll de på att bygga ett likadant bostadshus till.  Vilket ställe alltså!!!  Emma hade målat alla taken inne vita, från början var det såna där furutak som vi har men nu är alla vita!  Jag blev en aning inspirerad att måla om allt här men nu är köket på G så vi får se.  Snickaren kommer på tisdag och lägger golvet! 
Judith och Saga börjar bli stora tjejer nu.  J kunde inte ligga still men lilla lata Saga kunde! 
Nu skiljer det ett kilo på dem.  Saga ca 8 och Judith ca 9.  S 68cm och J 74cm.  Hon har en lång pappa:)

Pappa Sören och lilla Judith. 


Judiths fina rum!  

Lite fler fina grejer som J har från den där tjejen som gjort kostymer till Harry Potter filmerna.  Den lilla väsken med hjärtan ska man ha badkläder i och det andra är en finhaklapp som är i nån sorts inplastad spets.  Skithäftig! 
På påskdagen fyllde Thomas 36 år!  Ia hade gjort en superfin och god tårta som T hade specialbeställt.  En som såg ut som en plastad rundbal.  Vit på utsidan och chokladbottnar med Baileys och hallonfyllning.  Mums!  Smart som jag är så lyckades jag glömma kameran så det blev ingen bild på den.  Det enda jag fick med var den lilla kohuden som hon skrivit Bästa Thomas 36 år på.  Tack så jättemycket Ia!!!


I tisdags hämtade jag min systerdotter Tei vid tåget i Nybro!  Hon var här tills i fredags. Vi var i Kalmar på Shoppingrunda i onsdags och sen har vi varit hos hästarna varje dag.  Hon har ridit Crazy 2 gånger.  Jätteduktig var hon, har inte ridit på flera år och ändå galopperade hon första gången hon satt på honom. 
I torsdags var vi i Nybro och handlade lite.  Tei hittade ett par glasögon som hon testade på Saga:)  


Hon såg så rolig ut när hon tog av dem precis som en vuxen gör och började tugga lite på bågen och såg fundersam ut.  
På vägen hem åkte vi förbi Lövshult för att hämta ägg.  Där träffade vi Gunnar och Greta.  Greta är ett litet flasklamm som Gunnar har med sig till jobbet.  G följer honom som en liten hund.  Lät sig villigt klappas av Saga oxå.  Hon blev som vanligt intresserad av svarta djur.
  
Tei åkte hem i fredags och då lyckades jag få med henne på ett kort!  Tog detta på henne och Saga precis innan tåget kom! 
 
Idag lördag ska vi åka med Channie och Champis till Monica i Stämmeryd och löshoppa!  Hoppas att jag kan komma ihåg kameran och få till några fina bilder på dem! 


RSS 2.0