Snöigt värre!

Så var det helg igen och lite bilder på gång!  Denna veckan har det inte hänt så mycket mer än att det har kommit massa snö som vanligt!
Jag hämtade mamma vid tåget i fredags förmiddag. Hon ska på nån kurs här över helgen.  Vi gick på stan en sväng och sen åkte vi ut till IKEA.  Jag fixade lite med våra ritningar på köket, det börjar arta sig!  Sen givetvis en sväng på MODEhuset:)  Det hade ju kommit lite nya rabattkuponger i brevlådan från Lindex så Saga fick en rosa body med hjärtan på och en pyjamas med bondgårdsmotiv (såklart!) Lukas fick en fin vårjacka.   
Sen åkte vi hem och myste lite när snön började falla! Saga somnade så lämpligt i bilen så jag kunde ta in hästarna när vi ändå körde förbi. 

 

Hon fick en ny leksak av Mormor på IKEA Den blev poppis direkt! 
Hon har ätit smakisar i en månad nu och blev lite förstoppad förra veckan.  Så vi tryckte i henne katrinplommonpuré, vilket inte är jättepopulärt.  Hon ryser och klöks lite då och då men det går ner. 


Mamma hade med sig en gåstol till henne.  Det hade vi pratat om länge att vi skulle köpa.  Den fick hon prova igår.  Hon fattade inte riktigt det här med fötterna men ljudet och knapparna var roliga!




Sagas nya vårjacka!  Lite stor än men hon växer ju så det knakar!



Idag lörd var Saga och jag på promenad runt byn innan vi skulle släppa in hästarna och så här mycket snö är det nu!  Det här är alltså den översta tråden på elstaketet.  Inte konstigt att hästarna rymmer...


Snöig väg med Thomas hus "slumpen" som skymtar längre bort.



Hästarna som står på rad och väntar på att komma in från den trista hagen, in till maten!




En snöig ridbana som inte är särskilt välanvänd just nu. 

Finaste hästen står sist i kön till insläppet



Tyckte det blev för trist med alla vinterbilder så det fick bli en från Karlskrona skärgård sommaren 2008 att avsluta med!  Man längtar lite faktiskt.  Hade inte varit dumt med en båttur i solsken i morgon! 

Crazys och min träning!

I söndags var det då dags för den första dressyrträningen på 2 år!  Jag var så himla sugen!!! Hela familjen fick följa med.  Tyvärr blev det inga bra bilder från läktaren. Men det blev några suddiga som jag lägger ut nu:)  I alla fall bilbevis på att vi var där! 
Det gick väldigt bra och Crazy var jätteduktig!  Nu har vi i alla fall planerat in tävlingar från maj-okt så nu gäller det att sätta igång på allvar! 



De här är från sommaren för 2 år sen när vi tränade i Karlskrona för Stefan! 



Mina fans och oxå den enda publiken på läktaren!



Suddigt...



Fina pållen!



Den här hade varit fin om den inte varit så oskarp:)

Så här trött blir man efter en dagsutflykt.  Filten är densamma som jag hade när jag var liten:)

Lilla Js fina mössa!


Glömde ju lägga ut bilden på Judiths fina mössa.  Det är en tjej som är kostymör som sytt den.  Hon har jobbat med Harry Potterfilmerna.  Inte vilken mössa som helst alltså:)



Linda hjälper Saga med musikvalet:)


Axels dop,ridtur och finbesök från Vimmerby

Ja då var det ett tag sen jag skrev nåt här men det får bli när tid finns helt enkelt:) 
I Lördags var det dop i Kalmar slottskyrka.  Det var Axel som skulle döpas, son till Sara min "Bästis".  Vi var där kl 11 och efter dopet så var det lite kalas.  Vi fick supergoda pajer och tårta!  Även Saras mormor och morfar var där.  De är 91 och 94 år och hur fräscha som helst!  Sån vill jag bli när jag blir 94!  Här följer lite bilder från kyrkan och festen.  Tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig och kvalitén på bilderna är därefter.



Saga skötte sig exemplariskt! Hon var så fin i sin nya klänning som hon fått av Claes och Angelina.  Till det hade hon tights och sina små blommiga skor och fin kofta!








Här har vi presentbordet.  Av oss fick han en fin liten bil i trä och en sån där liten grej där man kan hamra små pinnar upp och ner på ett litet bord om nån fattar vad jag menar...:)


Alla barnen ville hjälpa Jonas med paketöppningen

Efter dopet var Thomas, jag och Saga på IKEA en runda och kollade kök, får väl se om vi kan bestämma oss för hur vi ska göra.  Kändes lite konstigt att vara i stan en lörd em med Thomas, han brukar ju aldrig vara ledig då:) 
I söndags skulle Thomas åka till Gullabo och köpa nya däck till sina föräldrars nya bil.  Han tog med Saga så jag fick en lörd morgon i stallet och hann även med en ridtur!  Underbart väder var det oxå!



Finfina Crazyhästen!



Härliga snöiga skogsvägar med lite sol här och där!  Underbar utsikt, två glada hästöron! 

I går var mina kompisar Emma och Linda från Vimmerby här!  Superkul att träffa dem igen, det blir inte så jätteofta men vi ska försöka ta det med jämna mellanrum nu eftersom Emma har en liten Judith som är nästan lika gammal som Saga så är det extra roligt att ses nu!  Vi började dagen med en fika på Modehuset och sen en runda i alla butiker.  Efter det IKEA!  Sen åkte vi hem till oss och käkade pasta med bacon/creme fraichesås.  Barnen lekte lite oxå men den ena sov när den andra var vaken och tvärtom så de fick inte se så mycket av varandra.  


Saga fick en lekmatta från Ikea.  Allt för att få henne lite mer intresserad av att ligga på mage och leka.  


Emma och Judith testar mattan när Saga sover


Lite fika i kökssoffan





 

Tjejerna lekte en stund men sen var ju dagen slut:( 
I dag har vi inte gjort så mycket, bara gått runt byn och sen fixat stallet.  Till helgen kommer storasyster och storebror och på söndag är det första dressyrträningen för Crazy och mig på 2 år så jag hoppas det blir några fina bilder att lägga ut här!


Sagas nya grejer!

Den föregående veckan var lilla mamma/mormor här och hälsade på.  Vi skulle åkt till Kosta och lite annat men vädret var ju kaos så det blev mest till att sitta inne och mysa.  Jag hann med 2 ridturer i den snöiga skogen med den underbara hästen Crazy!  Jag lyckades ta lite fina bilder på hur roligt Saga hade det med mormor.  Förlåt mamma men jag kan inte låta bli att lägga ut dessa:)))


Saga sover gott och om man kollar noga så har mamma oxå stängt ögonen men än så länge ser det ju hyfsat normalt ut.



Nu börjar det bli lite mer synligt...



Och nu är det omöjligt att inte se att mormor oxå har somnat!  Undrar vem som sov bäst?  

Igår var jag och Saga på stan en runda på em.  Skulle köpa doppresent till Axel.  Dopet är på lörd i slottskyrkan i Kalmar.  Jag hade spanat in lite grejer på nätet som jag ville ha till Saga.  Så kul nu när allt nytt kommer in i butikerna.  Allt är så ljust och fint!   


Här är en liten blommig blus från HM och ett reafynd från Kappahls vintagekollektion.  Jag tyckte den var lite vårig i färgen och den kostade bara 29,50.  Jättefina tycker jag! 



En liten vårig tröja från HM



Tuffaste jeansen!  



Och till slut en body från Esprit som jag kollat in läääänge men nu slog jag till!  Klart att hon måste ha en body med hästar på!  Är väldigt nöjd med mina inköp!  

RSS 2.0