Helg igen!

Nu var det söndag igen, då får man försöka blogga lite.  Det händer inte mycket i veckorna, dagarna går åt till att sköta stallet och Saga sen är dt kväll igen men i går var vi, Gabriella, Saga och jag på dressyrtävling på Udden norr om Kalmar.  Vi skulle kolla på Malin när hon skulle starta Acke för första gången.  Han är 5 år och hennes egen uppfödning.  Vi skulle även kolla på Thomas kusin Linda och LillMalin som skulle starta Annsofies häst Acaddia.  Den brukade bo i vårt stall förut och LillMalin hjälpte mig med Crazy innan. 
Det gick jättebra för Malin och Acke, de kom 2a i sin första klass och delad 6a i den andra klassen.  Han var jättefin! 



Här har vi Malin och Acke i mitten, väntande på sin blåa rosett.



Han blev lite rädd när de skulle sätta fast den i tränset.



Så det slutade med att malin fick ha den i stöveln i stället!  

Malins son Kasper var oxå med hela dagen och han bara älskar Saga.  



Så här gulliga är de ihop!  

Vi träffade ju även Annsofie och Alice.  Tjejerna hade inte sett varandra på länge och jag tror de blev lite glada faktiskt



Vi har fixaat lite nya tapeter i Gabriellas rum!  Gud vad fint det blev!  Tack Kalle för hjälpen!



Så här fint blev det!  G har själv valt fondväggen!    


Grattis Saga! 7 månader idag!

Denna veckan har Saga fått en tand!  Ett litet riskorn på hennes vä sida nere i munnen.  Sååå himla gulligt!  Men desto svårare att få ett foto på:) 
Vi är lite förkylda oxå men inget allvarligt.  Har väl inte hänt så jättemycket annars...förrän idag när jag kom till stallet.  Blev väldigt förvånad när jag öppnade dörren och såg en av boxdörrarna ligga på golvet.  Hmmm...längst in i boxen stod en häst tryckt mot väggen.  Livrädd! 
Vi brukar ha grimma på henne på natten för hon är inte så mycket hanterad så vi var helt enkelt lata och ville slippa en stunds jagande på morgonen.  


När jag kollade lite närmare på hästen, som inte är min, så såg jag att hon hade slitit upp ett stort sår på undersidan av nosen om man nu kan kalla det så.  Så jag fick ringa ägaren Malin som var i Helsingborg och sen ringa vet.  Efter ca en timme kom vet och sydde ihop det.  det var nog ett sår på 2*1 dm.  Inte kul!  Men hon fick gå ut i hagen som vanligt efter att det lugnande gått ur henne. 
Sen red Malins medryttare Elin och jag ut en runda på Acke och Crazy och under tiden hade Thomas gjort jättegod tonfisksallad som vi åt när jag kom hem.  Blir alltid lite imponerad när han fixar mat.  det tillhör inte vanligheterna. 
Sen slöade vi bara lite soffan med Saga, tänk att hon är 7 månader idag, helt otroligt.  Vi var på 6 månaders koll förra veckan och då vägde hon 8080 gr och var 67 cm lång.  6 mån kollen var lite sen för jag glömde helt enkelt bort den tiden vi först hade fått.  Det var 3e gången bvc fick ringa och fråga var vi höll hus.  Pinsamt! 



Så här skönt var det på promenad en fin dag denna veckan



Ett par minuter senare såg det ut så här:)
Hon har alltid varit lite svår att ta kort på men nu verkar det ha ändrats lite.  Så fort man tog fram kameran innan så blev hon helt samman biten och man fick inte fram ett enda leende men idag när vi slappade i soffan var hon på hugget.








Det nya nu är att lägga huvudet på sne till alla.  Hon är för söt!

Kostafynd!

Idag hämtade jag Yvonne kl 9 för en runda till Kosta Outlet.  Vi ville vara där redan vid 10 när de öppnade:)  Började såklart med barnavd!  För första gången idag så satt Saga i kundvagnen.  Hon tyckte det var mysigt att få vara med lite mer än när hon ligger i vagnen.  Hon är helt underbar att ha med sig, bara sitter helt nöjd även om vi inte åkte hem förrän sent på em. 


Söta bebisen mitt i POP-paradiset! 



Fin klänning till Saga och en kofta i marinblått allt från Polaren o Pyret



En liten tröja och en blus från POP. Gabriella fick en likadan blus.  Så gulliga de ska bli i dem!



Snygga burkar från BodaNova som kommer bli mycket fina i vårt nya kök när det blir klart



Snygg brödlåda från NewPort



Våriga grytunderlägg i silikon och en pensel till nästa bullbak

Nu är det spännande i melodifestivalen!!!  GO ERIC!!!  Eller nån annan av de bra låtarna:) 

Ledig söndag på stan

Jag tycker det går så fort på söndagarna...enda dagen Thomas är ledig.  Eller i alla fall lite ledig från 08-16. 
Jag var i stallet på morgonen och skulle rida en runda men då upptäckte jag att Crazy tappat en sko.  Det innebär ju att det är tre hovar med broddar och en utan.  Lite läskigt nu med isgator överallt så det fick bli en kort sväng på 20 minuter, orkade inte ens bry mig om att sadla så jag lät honom ha täcket på och tog en pall och hoppade upp och red iväg helt enkelt.  Tur att jag har en snäll pålle!  Det fick bli träning på övergångar mellan skritt-trav och trav-skritt.  Det är väl det vi är sämst på tror jag...
När jag kom tillbaka till stallet kom Valter, Yvonne och Liam dit, eller Lima som han själv kallar sig:)  Lima fick hälla upp mat till hästarna, väga upp hö, leda ut Crazy till hagen och åka lite elbil.  Han ville aldrig kliva ur så det slutade med att han fick åka med ända till garaget och parkera den.
vi skulle åkt till IKEA och ätit allihopa men Yvonne bjöd på supergod köttgryta hemma istället.  Sen åkte vi till stan en runda.  Yvonne och jag gick på Modehuset och Mairo medans grabbarna var på Jula och Bauhaus.  Dagens inköp blev en gul, mjuk anka på hjul till Saga.  Lima råkade få med sig en liten jordgubbe från Mairo som ingen märkte förrän långt efteråt...:)  Hans första snatteri kan man säga!  Snart 2 år gammal, var ska detta sluta???
På Mairo finns så himla mycket fint!  Hittade en matta som skulle passa när vi gjort iordning köket.  Grå med svarta kanter.  Och en massa massa annat...
Sen gick vi vidare till Citygross, handlade lite och tog en fika innan vi åkte hemåt igen.


Liam och Saga på fikapaus!  Han är så himla gullig mot henne!  Liam fick pannkakor med sylt och grädde och Saga fick nöja sig med aprikospuré



Hon var däremot väääldigt nyfiken på hans pannkakor. 



Så här glada var Valter och Yvonne trots att det var de som bjöd på fika:)))

När vi kom hem gick Thomas till korna och jag matade Malins katter eftersom hon är på semester.  Saga sov en stund och sen skulle hon bada. 



Hon sitter så fint i baljan nu!  Den lilla ankan fick hon av farmor på allahjärtans dag.  En vit och en röd som blinkar när de kommer i vatten.  Hon ser ganska välmående ut nu:)

Helg igen!

Idag har vi varit i stallet och pratat med medryttarna som skulle ut en sväng i det underbara vädret!  Solen skiner och det är hyfsat varmt, dvs -2 eller så:)  Fick ett par bilder idag när hon sitter.  Hon sitter bra själv nu men man får vara intill och passa lite.




När Saga och jag skulle gå hem från stallet så mötte vi Thomas på vägen med nya elbilen.  En John Deere Gator.  Jag tyckte den var löjlig först och tjatade på att de skulle köpa en 4hjuling men Thomas var envis som vanligt när han har nån idé.  De ska ha den att köra med till skogen, hemifrån till korna och andra små sträckor här omkring. 
Idag var han på väg till stallet för att laga staketet till mina hästar så vi lastade upp barnvagnen på lilla flaket och åkte med!



Han har till och med fått till namnen längst upp på dörren!  Ronny&Thomas Nilsson står det där så fint! 
Grejen är att jag har börjat gilla den här lilla bilen, jag tar den till stallet på morgonen och kör både vatten och hö ut till hagen.  Nu när staketen skulle fixas så var det hur smidigt som helst att ha verktyg och stängsel på den. 
Och den är faktiskt väldigt söt oxå.  Både värme och radio i den fina hytten! 



Här sitter de små prinsessorna och tittar på när pappa jobbar!




Närbild från hytten:)

En annan nyhet är ju vattenskadan vi fick i veckan som gick...Thomas hade lämnat diskmaskinen på när vi åkte hemifrån och när vi kom tillbaka så flöt det vatten i köket.  T torkade upp det och skulle sen gå och hämta nåt i tvrummet som ligger vägg i vägg med köket och då visade det sig att vattnen runnit in bakom spisen och ut på andra sidan väggen i vardagsrummet så det sipprade fint när man gick på parkettgolvet. 
Men vi är spända på vad förs.bolaget säger för vi hade tänkt oss ett billigt nytt golv nu när vi ska göra om köket:)  Har vi tur så får vi nytt golv i hela "korridoren" och vardagsrummet i och med att det är öppen planlösning och ett limmat golv så går det troligen inte att byta det bara där vattenskadan är.  Inget ont som inte har nåt gott med sig! 
Ritningarna till köket är nästan klara nu så vi hoppas det är lite på gång snart! 


Lilla Saga och katten

Underbart att äntligen få se lite asfalt igen efter all snö.  Idag skiner solen på en klarblå himmel!  Saga och jag ska in till stan i em och träffa Mia.  En tjej som brukade hjälpa mig med Walle förut. Vi har inte setts på väldigt länge så det ska bli såååå himla roligt! 
Annars har det väl inte hänt så mycket värt att rapportera om på sista tiden.  Hästarna rymmer som galningar eftersom det inte är nån ström på staketet när det är stora vallar med snö längs hela.  Så nu fick vi skicka hem lilla Ronja så vi får plats med alla i stallet.  Vi brukar ju ha 2 ute i lösdriften dygnet runt men det är inte kul om de rymmer under natten.  Igår hade jag Saga hos mig i soffan och katten Gollan som Saga bara älskar hoppade upp och la sig bredvid henne.  Hon blev överlycklig och började dra henne lite för hårt i pälsen.  Det verkar som om hon gillar djur väldigt mycket.  Hon skiner som en sol så fort hon ser katterna och hästarna kollar hon in oxå!  




Hon sitter väldigt bra själv nu fast man får passa henne lite.  Maten går det väl sådär med.  Hon äter gröt, fruktpuré, potatis och morot.  Lite annat oxå fast det är inga riktiga portioner än.  Hon gillar katrinplommonpuré och det är tur det för hennes mage är inte riktigt vad den borde vara.  Hon är prickig oxå så vi har varit hos doktorn ett par gånger.  De säger att det är svamp blandat m eksem så vi får se hur det blir med alla krämer vi har fått nu.    


Så här glad är hon när hon får vara med sin pappa! 



Hon är lite rolig när det gäller nappen!  Hon vill ha den i handen så det ser ut så här när hon sover i bilen:)


RSS 2.0