Däckbyte och ridande lucia!

I lördags började det snöa och då kändes set som om det var bäst att få på de där vinterdäcken!  det var både bilen och släpet som skulle fixas så Saga och jag tog hela ekipaget och åkte ner till Thomas i verkstaden. 


Här är han i full gång med släpet.  Det var inte riktigt planerat men han började fixa lite med elen oxå för det har funnits lampor som inte funkat på ett bra tag nu.  Vi tänkte ju inte på det utan bilen stod med tändningen på alldeles för länge så när vi väl skulle hem och äta så var den heldöd!  Det var bara att börja traska istället. 



Saga satt på behörigt avstånd och tittade på!  Vädret var verkligen inte kul den här dagen och jag skulle till Norragården och ha lite lastträning med hästen Eddie som Gabriella skulle ha i det ridande luciatåget.  Detta blev dock lite försenat eftersom bilen var död tillfälligt...



Så här fin blev luciahästen när vi var klara med manen.  Sen snurrade vi in hela tränset i glitter och även lite i svansen.  Han var livrädd för glittret men det gick bra till slut ändå.  Strax efter 3 på söndagen åkte vi till Påryd.  Det var samling vid ridbanan och strax innan 4 så började alla 11 ekipagen bege sig mot första målet som var ålderdomshemmet björkhaga.  Där hade de boende samlats i fönstret vid  entrén så vi sjöng 4 sånger sen gick vi vidare. 


Alla tomtar och tärnor utanför Björkhaga!  Väldigt mysigt med facklor, julsånger och hästar!
Vi tar samma runda som midsommarkarnevalen fast med aningen mindre publik...typ ingen står längs vägen men sen till sist är det kröning och samling vid ICA.  Där bjöds det på glögg och pepparkakor i år! Vid det laget hade vi sjungit igenom sångerna några gånger så det lät väl hyfsat tror jag.  Hoppas på större publik nästa år bara!



Här sjungs det för full hals utanför ICA. Lukas var med som tomte hela rundan!  



Vi var ju bara tvugna att ta en bild på Lucian och det gulligaste ekipaget!  I manen på Lucians häst satt det batteridrivna stjärnor från IKEA och lyste jättefint!     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0