Kära bror!

Igår var vi bjudna till mamma på frukost.  Min bror Mikael och hans familj hade kommit dit på fredagkvällen.  Han och hans sambo Gittan skulle lyxa till det med en natt på Stufvenäs Gästgiveri och mamma skulle vara barnvakt:) Vi fick jättegod frukost, gott hembakat bröd, ägg och sill mm mm. 



Lilla mamma





Barnen lekte lite men sen var alla tvugna att åka.  Vi skulle lämna barnen i stan och Mikael och Gittan skulle åka och checka in.  
På em kom Linnea Hilda och Viola till stallet och hjälpte mig lite.  Det var kanon annars hade jag inte hunnit med allt.  Jag skulle rida Marinas häst lite oxå.  Det är den nya tjejen i stallet.  Hästen heter Bambi och är 152 cm hög eller låg kanske man kan säga.  Väldigt liten mot vad jag är van vid.  Crazy är ju 175 cm.  Men det gick bra med ridningen ändå!  Linnea fick oxå rida en liten sväng på slutet.  



Saga hjälpte oxå till lite i stallet.  Fast kärran var lite tung tror jag...

 

Sen när vi hade tagit in alla hästarna så gick vi hem och åt kvällsmat hos oss.


Viola och Hilda.  Lika som bär men jag tror jag fick namnen i rätt ordning :)



Linnea och Saga

Torsås Marknad

Dagen började med att jag gick till stallet för att släppa ut och sen mocka alla mina 4 boxar så att jag skulle slippa det ikväll.  Saga fick gå med Thomas till verstaden för han fick byta däck på en bil.  När jag kom och hämtade dem så satt hon med hörselskydd i vagnen och tittade på när T jobbade.  Tur att hon alltid är så nöjd och glad.  Finner sig i det mesta...




Så här fint blir det när hon får äta frukost själv. 



Swinto idag på morgonen med grimma och grimskaft :)))  Borstad blev han oxå.  Vi kommer mycket bättre överens nu!  Ikväll kunde jag till och med fånga honom i hagen utan att mamman var där. Och jag ledde in honom i boxen utan mamman oxå.  Ganska skönt att slippa henne snart...har annat att göra än att mocka en extra box känner jag. 


Idag var det då äntligen Torsås Marknad.  Där är vi varje år och varje år säger vi likadant: Det är inte så kul som förr!  I år var det inte så mycket folk som vi trodde det skulle vara.  Vi brukar åka på fm fast nu skulle vi hämta barnen i stan så då fick det bli em istället.  I Torsås är skolorna stängda den här dagen och även vissa industrier så det är lite som en nationaldag i Torsås.  Vi köpte det vanliga, lite marknadsgodis, fryspåsar, langos och heliumballonger till barnen som de sen gnäller på att de måste hålla i.  Gabriella tog en delfin och Lukas en traktor.



Vi började med en Langos.  Nån ungersk rätt.  Friterad deg med blandat pålägg.  Typ som en pizza kan man säga.  Min favorit är den med svart kaviar, gräddfil och rödlök. 

Sen gick vi en sväng i en av gatorna och jag hittade den bästa skylten nånsin! Skrattade gott när jag läste den!

    


Thomas börjar bli trött på marknaden :) Kompå att vi glömde köpa en låda Toppar när jag såg den här bilden...



Saga blev lite hungrig



En annan tradition är att G och L alltid ska hoppa minibungy.  Nästa år kanske Saga oxå kan göra det :)





Saga fick vara ballongvakt under tiden!



Så här trött blir man efter en hel dag på marknad.  I morgon blir det besök hos mamma och träffa alla kusiner!

Till Max

Förra gången barnen var här så invigde vi Max som har öppnat i gamla polishuset i Kalmar.  Det var jättefint och barnen gillade maten.  Är ju mest bara hamburgare men ändå...Sagas nya favoritmat är potatisgratängen på Max.  Hon åt hur mycket som helst.  De har oxå en liten lekhörna som Gabriella visade runt Saga i, hon bara skakade på huvudet när vi skulle gå därifrån :)


Mums med potatisgratäng






Har några bilder sen sent i somras oxå.  Jag bloggar ju nästan aldrig så nu får det bli ett litet kollage
Vi var hos Valter och Yvonne en sönd em och fikade och sen är det några bilder på barnen när de leker i en stor sandhög som blev till när Thomas och Ronny byggde en ny väg till mjölkbilen. 



Deras fina hus!




Yvonne som inte vill vara med på bild :)



Rolig traktor som de fick låna av Liam.  Eldriven så det går att köra "på riktigt".




Avslutar med en liten bildbomb med blandade Sagabilder













Och till sist en bild på min fina frukostbricka som Thomas hade gjort till mig när jag fyllde år.  Själv hade jag glömt det och var bara inställd på att skynda mig upp så jag hann ner till hästarna och släppa ut dem.  Men då kom thomas in med den här fina brickan med en present från Gerdas!  Lite te och choklad mm...Gulliga T!



På fredag är det Torsås marknad! En årlig tradition som man inte vill missa!  Ska försöka ta med kameran och få ut det här på bloggen.  På lörd kommer min söta bror m familj och på sönd är det träning med hästen!  Mycket att blogga om framöver om jag bara får tid!  Tack och hej leverpastej!


Saga kan gå!!!!!!!!!!!!

Japp, nu har det hänt!  Saga går genom hela huset fram och tillbaka.  Igår när jag stod i köket så hörde jag henne tassa omkring inne vid tvn.  Hon har ju varit så försiktig men nu helt plötsligt släppte det.  Hon var så stolt och gick och pratade hela tiden.  Skönt att hon kan ta sig fram själv nu så blir hon inte så frustrerad av att sitta stilla.  Jag har ju film på det hela men har inte rikitgt fattat hur jag ska lägga in det här...

I förrgår bakade jag kladdkaka till fikat och Saga fick smaka lite smet från vispen



Hon är inte så förtjust i söta saker än, det är man ju tacksam för så länge det håller i sig.  

En annan nyhet är att jag har utökat hästbeståndet med ett föl.  Han är nu 7 mån.  Heter Cabalquinto de la Corde.  Jäkla långt krångligt namn men han kallas för Svinto.  Jag hittade honom i en annons på nätet och blev helt kär! Åkte och tittade på honom och han verkade supermysig.  Så det slutade med att jag köpte honom! Eftersom att han inte var avvand från mamman än så lånade jag hem henne också för att kunna vänja av honom i lagom takt.  
Har haft honom i en v nu och han har varit för jäklig senaste dagarna.  Stegrar sig i boxen när man ska ta på grimman...men han är ju inte hanterad innan jag fick honom så jag hoppas ju såna dumheter försvinner snart.  Har en kompis som föder upp hästar och hon ska komma och hjälpa mig lite.  Jag har ju aldrig hållt på med föl innan så just nu undrar jag lite vad jag gett mig in på.  Men han är såååå himla fin så jag hoppas det blir bra i slutändan. 





Kommer lite bättre bilder snart! 



 

 

RSS 2.0