Veckouppdatering

Den här veckan har Saga börjat äta gröt!  Det är väl den största händelsen...annars har det mest varit lugnt.  Malin i stallet och jag har testat att ha hand om våra egna boxar istället föratt sköta allt åt varrandra halva veckan var så är det lite stalljobb varje dag nu.  Känns lättare tycker jag.  Saga kan stå ut att gå till stallet och kolla när jag mockar när det bara är 2 boxar men 6 boxar är det lite värre med...
Vi har köpt lite nya kläder till Saga från min kusins tjej Lena i Kristianstad.  Eller som pappa kallar henne: Butik Lena.  När Saga föddes så köpte han nämligen massor av kläder av Lena som Saga fick.  Lena och Fredrik har lilla Emmalisa som är exakt ett år äldre än Saga så storlekarna stämmer liksom med årstiderna. 
Det här inköpet bestod av: en kjol från PoP, en prickig röd body och prickiga vita tights från Kappahl, byxor från Molo, några tröjor, gröna byxor och en rosa tunika med gröna grodor på och en fin ljusturkos blus. Även den här fin tröjan med jordgubbar är från butik Lena



Emelie, Daniel och Romeo var här i lördags och hade med sig så fina presenter till Saga.  En brun manchesterklänning av ballongmodell och blommiga tights.  Allt från PoP och det passade perfekt till hennes fina kofta som jag precis hade köpt på PoPs rea!  Tack så jättemycket! 

Söndagen bestod av besök på Leos lekland och lite shopping på giraffen.  Bland annat gröt till Saga som hon fick på måndagen.  Hon var inte helt främmande för det.  Hon har ju fått vitamindroppar och magdroppar sen hon var en månad gammal så hon var ganska van vid skeden i alla fall.  Vet inte om hon fick i sig så mycket men det var ju första gången.









Resten av veckan fram till fredagen bestod väl av det gamla vanliga.  Stall och bebis alltså.  Inget annat nytt direkt.  Förutom att på torsdagen var vi på babycafé i Ljungbyholm.  Man fikar , pratar och har sångstund.  Saga gillar när man sitter i en ring och har bebisarna framför sig och sen spänner man upp ett tyg i olika färger mellan föräldrarna som man sen viftar lite med så det blir som ett böljande hav över bebisarna.  Lite dålig bild på tyget men jag hoppas ni fattar hur jag menar. 




Saga tycker det är såååå mysigt när tyget fladdrar över henne! Och i slutet på varje sångstund så blåser de såpbubblor och det gillar hon oxå mycket! 
I torsdags kväll kom G och L så på fredags morgonen fick vi gå upp tidigt för att köra G till skolan.  Jag skulle hälsa på Ia i deras nya hus i ljusstaden under tiden G var i skolan och T gjorde lite ärenden.  Saga har alltid gillat Ia men det är väl för att vi är så lika Ia och jag:)
Lukas och Thomas stannade oxå ett tag så vi fick nya frallor och lite goda kakor!  Sen åkte de och Ia och jag gick en promenad och kollade husen.  Sen hämtade T oss vid 12.  Då skulle vi förbi Maxi och leksaksaffären där för att köpa hoppgunga men de var slut...



När vi åkte från Ia kom vi på att vi skulle hinna äta lite lunch innan vi skulle hämta G i skolan så det fick bli en sväng till lantmännens restaurang.  Där var dagens fetaostfyllda pannbiffar med stekt potatis och rödvinssås.  Mycket gott!


Lukas tog så klart Spagetti och köttfärssås.  Det gör han alltid!


Sen hämtade vi G i skolan och åkte hemåt!  Dags för fredagsmys!

 

Lördagen bestod av ett besök i ridhuset.  Nya medryttaren Malin skulle testa Crazy.  Hon har ridit honom en gång innan här hemma bara.  Men det är ju lite svårt att göra nåt vettigt i det här rådande väglaget så därför fick det bli ridhuset.  Verkligen konstig bildkvalitet men ändå...

Idag söndag skulle G och jag till Norragården på vår sedvanliga söndagsutflykt.  Lite lastträning med de unga hästarna och under tiden red G lilla Eddy. 
Sen var vi bjudna till Valter och Yvonne på korvgrillning.  Väldigt mysigt men lite kallt! Vi hade runt -10 idag. 



Skönt att Saga sov hela tiden när vi var där:)



Valter och Liam



Lilla G  

Ridhuset och en tur till stan!

I torsdags åkte Saga, jag och Crazy till ridhuset.  Lisa min nya medryttare skulle hoppa lite.  Saga satt i vagnen hela tiden och tittade.  Hon är väldigt gullig att ha med sig!  Crazy var lite lat men det gick bättre mot slutet.  Han var pigg och glad på hinder i alla fall och stannade inte en enda gång!  





Så här trött var hon efter hoppningen!  Det tog ca 1 min i bilen innan hon somnade.  Jobbigt det där med hoppning... 
Världens gulligaste bebis verkar faktiskt gilla hästar!  Och våra katter älskar hon.  Hon håller koll på dem hela tiden och sträcker sig efter dem.  
Hemma igen så fick hon vara hos pappa en stund när jag lastade av hästen och grejerna.  Hon älskar sin pappa över allt annat.  Skiner som en sol så fort han är i närheten, det är verkligen härligt att se!  


Här är de mina små sötisar!  Lika eller?

I går var jag och Saga hos Johanna och Molly i Tvärskog  Molly är tre månader nu och det var jättekul att se henne igen.  Har bara sett henne en gång innan när hon var typ 2v.  jag fick jättegott nybakat bröd från bakmaskinen:) 
Efter det åkte vi till stan.  Skulle handla lite öpå Rabalderrean till Lukas men snopet nog hade de slutat med pojkkläder så det blev ett linne och tights till Gabriella istället och en fin kofta på Polaren till Saga. 


Så här fin blev hon i den!  Tänk att hon faktiskt kan ha stl 74 nu, gud vad tiden går!  
Skulle även köpa en matstol till Saga på IKEA.  Hon var så duktig på IKEA!  Satt upp i vagnen runt hela IKEA och tittade på allt runtomkring.  


Hon höll på att äta upp grejerna vi skulle köpa men det gjorde ju inget!
  

Ikväll kommer Emelie, Daniel och Romeo.  Då ska kamerabatteriet vara laddat! 
 

En riktig utedag!

Idag skulle jag ha utsläppet av hästarna på morgonen och sen skulle Anders hovslagare komma vid 9.  Jag gick ner till stallet vid 10 i 8 och släppte ut de som inte skulle få nya skor resten fick frukost inne.  Under tiden fick Saga åka vagn med pappa till mjölkrummet för elektrikern skulle komma och mecka med larmet till ventilationen.  Jag hämtade henne där och vi gick hem och åt frukost. 
Sen var det bara att ta på overallen igen och dra ner till hovis i stallet.  Då somnade Saga på vägen dit och det var perfekt för jag var tvungen att mocka lite oxå. 



Det är skönt med varm overall som hon har fått av morfar!
Hon vaknade efter knappt en timme och då satte jag henne upp i vagnen så hon fick sitta och kolla på Anders och hästen.  Sen var det lunchdags så hem igen!
Kl ett skulle Crazys nya medryttare Lisa komma och rida så när vi ätit klart den halvdåliga potatis/purjolökssoppan som jag fick till idag så var det overallen på igen och ner till stallet.  Vet inte riktigt om jag hade för lite potatis eller vad det var.  Den blev i alla fall inte så krämig och god som den ska vara...Sen gick vi en bit för att visa Lisa vägen och då somnade Saga.  Vi kom hem igen strax efter 3 och då hade vi hunnit hämta posten oxå!  Paket i lådan idag igen!!!  
I måndags fick jag kläderna jag köpt till Saga av Lena i Kristianstad och nu var det 2 vadderade kuvert i lådan igen!  


Det var lilla mamma som hade skickat skor till Saga!  De vita är från moster Gudrun och de marinblå har jag beställt!  Hur söta som helst från Vincent.  Ibland skulle jag vilja bo i en stad där allt finns!  Måste komma till Malmö till våren och shoppa!  



Även Saga verkade tycka att det var jättefina skor.  Och goda!!!



När vi hade fikat i em så tummade hon sig själv till sömns bakom min rygg, sittandes mot en kudde.  Lila vännen var väl trött av all frisk luft hon fått idag! 

  


Ledig Söndag

I dag var det då den efterlängtade söndagen.  Enda dagen som Thomas är ledig (om man bortser från mjölkning morgon och kväll)
Saga hade en bra natt och somnade strax efter 22 och vaknade inte förrän 04.30!  Tjoho vad pigg jag var då!  6 timmar var länge sen jag sov i sträck nu.  Jag gick till stallet och släppte ut hästarna vid strax efter 8 och kom hem igen vid 10, då sov Saga och T och jag gjorde frukost.  
Vid halv 12 åkte vi in till stan och för typ 10de gången i rad hade jag glömt att göra matsedel för nästa vecka och skriva upp vad vi skulle handla så det blev lite improviserat idag med.  Thomas skulle handla på Grossen och jag och Saga tog en sväng på Modehuset under tiden.  Bra fördelning tycker jag.  Saga sov som vanligt nästan hela rundan på modehuset och hon i hälsokostbutiken sa att det verkade vara en snäll och lugn bebis och det är hon ju verkligen!  Det enda jag lyckades hitta att köpa idag var en mössa till Saga.  Tyckte att hon skulle ha en röd som var lite mer flickig än den marinblåa hon redan har.  


Den är lite stor än men den mindre storleken var på gränsen till för liten så det fick bli den här!  

Vi tänkte oss att äta pizzabuffé på Italia men där var stängt så det fick bli en vanlig pizza på en hyfsat sunkig pizzeria Victoria...sen åkte vi hem och stannade till hos Yvonne, Valter och Liam.  Hon bjöd på nybakade supergoda chokladmuffins och te.  Saga fick testa Liams barnstol och det gick hur bra som helst så det får bli en runda till Ikea snarast möjligt!  Jag hade köpt ett Weleda babykit till Yvonne.  Lite olika krämer och en olja plus en tub vind och väderkräm.  Hoppas det kommer till användning.  Jag tycker det är superbra grejer! 



Snart tillbaka igen!!! 

Skånevisit och lite nytt på Saga

Ja nu blir det lite uppdatering igen, långt mellan gångerna men det får bli när jag har tid helt enkelt!  Idag har det varit lite varmare än tidigare i veckan.  Vi har haft -17.5 som kallast men ikväll är det bara -2.  Idag skulle det komma en tjej och prova Crazy, hon kanske ska rida honom ett par gånger i veckan.  Saga var hos farmor under tiden och det hade gått jättebra.  Hon hade haft lite svårt att somna utan att ammas bara men det gick till slut.  Ikväll gick vi till stallet med Thomas när han kom hem från korna för jag skulle ta in hästarna.  Där var full aktivitet vid fiskebyn.  Massor av barn som åkte skridskor och vuxna som satt vid elden.  Isen är mellan 15 och 20 cm tjock där nu. 
Det är faktiskt mysigt med riktig vinter!  

Den 3/1 var vi på en tur till Skåne.  Vi startade strax efter halv 9n och styrde kosan mot Kristianstad.  Där hälsade vi på faster Ingegerd m familj och där var även pappa.  
Vi fick sååå fina och väldigt många julklappar!  Tack så väldigt mycket!  Saga fick jättefina Labankläder, en bankbok, bitleksak, jättefina bestick, en boll och klossar som vi tyvärr redan hade...
Thomas och jag fick traktörpanna, snygga påslakan, vispskålar och säkert nåt mer som jag glömt för tillfället:)  En supergod middag med fläskfilé, potatis och mycket god sås! 
När allt var avnjutet där så körde vi raskt vidare till Osby och Larsvägen och inte ett enda kort hade vi tagit tyvärr...



Min kära kära bror m sambo hade gjort våfflor!!! Har inte ätit det på flera år så det var så himla gott!  Gabriella och Lukas tycker alltid det är lika roligt att hälsa på i Osby.  Barnen leker verkligen jättebra ihop!  Och alla ville såklart hålla Saga så mycket som möjligt!  

  

Saga hade på sig de fina kläderna hon fått av fam.Lundqvist!



Sötaste barnen Lundqvist!!!  Hilda Linnea och Viola

Här kommer lite Sagabilder från ikväll som avslutning








Hon älskar att busa med sin pappa och dra i hans hår.  Inte lika kul när hon sen ska dra i mitt långa hår...
Slut för den här gången men jag ska snart vara tillbaka! 
 


RSS 2.0