Sagauppdatering

Kom på att jag inte har lagt ut nån bild på Saga på länge så här kommer några.  Blir inte så mycket text nu men jag har inte tid:)





Hon lyssnar på p3! 

Vinterpromenad

Idag har jag, Saga, Gabriella och Crazy varit på promenad runt byn.  G är verkligen duktig som kan gå med den jättestora hästen själv men han är ju supersnäll oxå!!



Smidigt sätt att få hästen motionerad på.  Jag går med barnvagnen och G med hästen!


Inte en dag för tidigt!

Nu har vi inte skrivit här på ett tag.  Tiden räckte inte riktigt till i julhelgen men en massa bilder har vi tagit på tomten, hästarna och lite annat blaj;)
Detta året var nog första gången jag inte handlat julklappar på julafton.  Den sista köpte jag till Thomas på tisdag kvällen.  Det blev en snygg tröja!  När jag var klar med det åkte jag och hämtade Gabriella och Lukas.  De skulle vara hos oss fram till lunch på julafton. Vi firade julafton med Thomas familj på onsdagen.  Thomas hade fixat en perfekt tomte!  Han var verkligen tomten på riktigt.  Till och med så jag trodde på honom.


Här har vi den alldeles lagom stora pakethögen.  Thomas har slagit in alla klapparna själv! 

På onsdagen fixade vi sista pyntet med barnen.  Lukas har den coolaste fast kanske oxå den fulaste ljusslingan jag nånsin sett!  Den är en John Deere original...väl värd att visas här på bloggen!



Tyvärr orkade jag inte rätta till bilden så den är lite på sniskan...
Vi fick upp lite tomtar oxå och bytte bokstäverna till röda "god jul"




Barnen var precis lagom uppspelta när tomten kom och knackade på.  Han hade imma på glasögonen så han hade lite svårt att läsa på paketen men Simon och Gabriella hjälpte honom



Man kan inte tro att Simon var livrädd för tomten innan men förra året gick det över.  Då vågade han prata med honom utan att blunda. 

 

Alla barn i hopp om att få sina julklappar fortast möjligt! 



Även farmor fick en och annan julklapp! 



Saga för sin längd-vikt och datum tavla av tomten. Alltså en doptavla men hon ska ju inte döpas så det kan jag ju inte kalla den... Det blev lite för varmt för henne så den fina julklänningnen åkte av!  Kolla in hennes välmående kinder:)



Farfar spelar lite med barnbarnen i väntan på tomten.





Inget speciellt

Här händer inte mycket...mer än att det är världens snöväder! 



Tänkte ta cykeln till stallet idag men jag stod över. 
Vi var på ridskoleavslutning med Gabriella igår.  De hade gymkana, en laglek till häst kan man säga.  De var superduktiga!  Gabriellas lilla häst Pontus flög iväg i full galopp och det hade hon nog inte räknat med riktigt:)  men det gick bra ändå. 
Idag är Saga gnällig som aldrig förr så vi får se hur mycket pynt jag hinner med...



Ganska mysigt ute om man bara tittar genom fönstret! 

Däckbyte och ridande lucia!

I lördags började det snöa och då kändes set som om det var bäst att få på de där vinterdäcken!  det var både bilen och släpet som skulle fixas så Saga och jag tog hela ekipaget och åkte ner till Thomas i verkstaden. 


Här är han i full gång med släpet.  Det var inte riktigt planerat men han började fixa lite med elen oxå för det har funnits lampor som inte funkat på ett bra tag nu.  Vi tänkte ju inte på det utan bilen stod med tändningen på alldeles för länge så när vi väl skulle hem och äta så var den heldöd!  Det var bara att börja traska istället. 



Saga satt på behörigt avstånd och tittade på!  Vädret var verkligen inte kul den här dagen och jag skulle till Norragården och ha lite lastträning med hästen Eddie som Gabriella skulle ha i det ridande luciatåget.  Detta blev dock lite försenat eftersom bilen var död tillfälligt...



Så här fin blev luciahästen när vi var klara med manen.  Sen snurrade vi in hela tränset i glitter och även lite i svansen.  Han var livrädd för glittret men det gick bra till slut ändå.  Strax efter 3 på söndagen åkte vi till Påryd.  Det var samling vid ridbanan och strax innan 4 så började alla 11 ekipagen bege sig mot första målet som var ålderdomshemmet björkhaga.  Där hade de boende samlats i fönstret vid  entrén så vi sjöng 4 sånger sen gick vi vidare. 


Alla tomtar och tärnor utanför Björkhaga!  Väldigt mysigt med facklor, julsånger och hästar!
Vi tar samma runda som midsommarkarnevalen fast med aningen mindre publik...typ ingen står längs vägen men sen till sist är det kröning och samling vid ICA.  Där bjöds det på glögg och pepparkakor i år! Vid det laget hade vi sjungit igenom sångerna några gånger så det lät väl hyfsat tror jag.  Hoppas på större publik nästa år bara!



Här sjungs det för full hals utanför ICA. Lukas var med som tomte hela rundan!  



Vi var ju bara tvugna att ta en bild på Lucian och det gulligaste ekipaget!  I manen på Lucians häst satt det batteridrivna stjärnor från IKEA och lyste jättefint!     

Tröttdagen med stort T

Inatt vaknade Saga vi halv 3 och ville äta och efter det vaknade hon vid 4 igen av att hon var täppt i näsan, när vi hade fixat den och ätit lite till så somnade hon men inte jag...04 är liksom en tid som är lite klurig.  Känns som morgon fast ändå mitt i natten.  Jag låg och tänkte på allt möjligt strunt och somnade väl vid 5 eller nåt.  Sen vaknade hon vid 7 igen och åt och då var jag helt död.  Sen sov vi till 10 när Thomas kom och väckte oss. 
Som tur var så ville valter ha lite svetshjälp idag och kom med 2 köttbullebaguetter så jag slapp laga mat idag.  Duschade och åt frukost sen var kl halv1 och efter baguetterna gick vi bort till Thomas pappa som ville ha hjälp med att fylla i några papper om potatisodlingen.  Sagas kusin Andreas var oxå hos farmor.  Han har precis fått ett DS och Saga gillar det mycket:)

Tyvärr lite röda ögon på bilden men jag hade bara mobilen att fota med idag. 



Tro det eller ej men även farfar provade att spela Mario cart på DSet. 



Saga var duktig och gymmade lite när vi satt med alla potatispapper
När vi var klara  så gick Thomas och mjölkade och jag åkte till Ljungbyholm för att hämta paket med min klänning från HM.  Den passade hyfsat så den behåller jag.  Annars har jag absolut inget att ha på mig i jul...
När jag kom hem så tog vi in hästarna och T och Saga åkte en runda i skogen och kollade hur det gick för maskinen där uppe.  Sen var det dags för idol och då fick pappa och Saga gymma lite igen



Hon gillar att dra pappa i håret när han stör lite i hennes gym:) Idag slog hon även honom i huvudet med lejonet! 

Shoppingrunda med Kriby

Idag har Saga och jag varit på stan med nästan hela familjen Kriby-Pettersson.  Det var bara Jocke som fattades.  Johanna är min jobbarkompis från hotellet och hon hade med sig tvillingarna Ellen och John.  De är 2 mån äldre än Saga.  Vi träffades vid halv 11 och började dagen med ett besök på babyproffsen.  Johanna köpte en hoppgunga och jag köpte en kosnuttefilt till åt Saga.  Hon har ju redan en sån som hon älskar så det är likabra att köpa en till i fall den första kommer bort...Sen gick vi vidare upp på stan med alla våra rabattkuponger i plånboken!  Johanna köpte nåt i varje affär vi var inne i men jag bara lämnade tillbaka sånt som jag köpt innan:)  Vi hann med Lindex, Polaren och HM innan vi gick tillbaka till jobbet för att äta lite gratis lunch och byta blöjor och mata bebisar.



Så här mysigt har tvilingarna det på shoppingrunda.  De var så söta när de satt i sin vagn hela dagen och bara kollade läget:)  Sen att Johanna och jag provade konstiga/fula mössor på John det tyckte han bara var kul!  



Den här söta koftan fick Saga från HM.  Där hade jag ju halva priset på valfritt barnplagg!
Sen gick vi till Kapp Ahl och Åhléns där vi inte varit på länge.  Det fanns mycket på Åhléns som jag kunde tänkt mig men där hade vi ingen rabatt:)))
Vid 3 fick Kriby ett sms från jobbet att morotskakan vi önskade var färdig så då gick vi tillbaka dit och tog en fika.  Väldigt praktiskt för där finns alltid barnvakter som ställer upp när man vill fika.  
Efter det så kände vi att det var dags att börja tänka på refrängen så det blev till att packa in allt och alla i bilen för en tur till Kalmars nya galleria.  Modehuset! 


Vi kollade in Cubus och alla andra butiker vi redan varit på inne i stan.  Hittade inget speciellt så jag tog en glass innan vi åkte därifrån vidare till Maxi där jag skulle köpa några julklappar som jag inte tänker avslöja här!  
Även ett par jeans till mig och ett par röda julstrumpbyxor inhandlades på Lindex på Giraffengallerian vid Maxi.  Man kan börja undra hur många Lindex det går att ha i en och samma stad...Sen var visst klockan 10 i 7 och det började verkligen bli dags att åka hem till hästarna som väntade i hagen på att bli insläppta.  Saga är så otroligt gullig att ha med sig.  Hon ligger nöjd i sin vagn hela dagarna och bara tittar sig omkring.  Knappt inte ett gnäll på hela dagen.  Att vagnen (Saga)började lukta konstigt inne på KappAhl kan ju inte hon hjälpa men hon var lika glad för det:)
När vi kom hem blev det mackor och te till Mammas pojkar, där alla killar valde fel tjejer!
  


Thomas första party i surhålet på blogg!



Det var visst lite blött här. Hängde på en stubbe men kom loss.

Stallfix

Igår och idag har jag haft hand om stallet.  De dagarna brukar gå till in, utsläpp och mockning så ridning brukar jag inte hinna med.  Jag passade på att fixa i ordning lite bland alla täcken och onödiga prylar som stått och drällt vid ingången. 


Så här snyggt blev det på täckesfronten



Ordning och reda pengar på fredag! 

Saga brukar sova i vagnen utanför stallet när jag fixar men på sista tiden har det varit lite värre med det.  Hon tar ju inte napp längre...hittade tummen för ett tag sen och den har blivit poppis!  Var i Nybro och handlade igår och då sov hon så här gott när jag gick runt på Lindex en lång stund


Butikspersonalen tittade ner i vagnen och tyckte att  det såg sååå harmoniskt ut och jag är beredd att hålla med!


De här tuffa jeansen köpte jag till Saga men de satt skitkonstigt så det får bli ett byte! 



Däremot de här små stickade tossorna från kappahl behåller vi!  Har märkt att det är rabattkupongernas högtid nu innan jul!  Har inte köpt nåt endaste plagg på ord.pris sen jag sick med i alla dessa klubbar när Saga föddes.  Polaren, Lindex, Kappahl mfl.  Min kompis Johanna och jag brukar garva åt varandra när vi går på stan med våra feta plånböcker.  Synd bara att det är kuponger i dem och inte pengar:)

Har ju glömt att berätta att sist Gabriella var här så var vi och red i Norragården.  Där bor Mia som äger Channie, hästen jag har.  De har även en liten shettis som heter Eddie som G brukar rida på.  Hon har haft nån spärr vad gäller galoppen.  Hon rider hur bra som helst men absolut INTE i galopp men denna gången hände nåt.  Mia frågade bara om hon ville galoppera om nån höll i och det ville hon


Inte bästa bilden men här kommer de i flygande galopp!  



En travbild på det finaste ekipaget!  På söndag ska de vara med på ridande lucia i Påryd.  Då ska vi pynta honom med glitter och annat kul!  Bara han går in i släpet...  



Saga håller på och övar på mage lite varje dag.  Det går bättre och bättre! Lite konstig skugga på bilden men jag är ju inte världens bästa fotograf heller...ser ju ut som om hon har världens längsta ögonbryn:)
   

Hela helgen har gått!

Tiden går snabbt när man har roligt!  Gabriella och Lukas kom till oss i fredags.  Eller rättare sagt vi hämtade dem i skolan  fredag em.  En sväng på stan hann vi med innan G skulle vara på ridskolan.  Jag köpte julklappar och Thomas och barnen gick och fixade fika.  På larmtorget har de satt upp fina ljusprylar i träden.  precis såna som de har på Kosta outlet!  Väldigt tjusigt!  Thomas köpte ett pepparkakshus som han fixade ihop med barnen sen.  han är ganska händig faktiskt.  Lite synd att man inte är så pysslig och cör ett eget men barnen var lika glada för ett färdigköpt:)

Thomas valde färg på glasyren oc G och han hjälptes åt att fixa det! 



Så här fint blev det!  I Lördags var vi på julbord hela familjen, på ett väldigt konstigt ställe...Det heter Villa Gröningen och ligger i Alsjöholm, en liten håla 1.5 mil från oss rakt in i skogen.  Man kan säga att så mycket som möjligt av allt och i helt blandade stilar var deras grej.  Lite uppstoppade djur i entrén blandat med en hörnskinnsoffa från 90talet och hur mycket julprylar som helst! Det var en dam i 70 årsåldern som drev stället och till sin hjälp hade hon en lika gammal vännina med bara en tand.  Hon tog upp beställningar på dricka och gick sedan för att hämta flaskorna en och en.  Det tog en stund...hur vore det med en bricka där det får plats ett par läskflaskor åt gången.  Det kliar i mina servicefingrar när jag ser sånt!  Lite väl mycket färdigköpta grejer på julbordet men det var ganska gott ändå!  
Söndagen tillbringades i Kalmar med julklappsinköp. 
 


Ganska händelselös dag...

Dagen började med att Thomas inte förstått att jag skulle släppa ut hästarna och väckte därför inte mig när han kom hem från korna.  Jag sov till 8 och då skulle Puppan äta, sen fick jag snabbt som ögat klä på henne och gå ner till hästarna.  Hon brukar inte följa med och släppa ut, det brukar jag göra under tiden Thomas äter frukost.  Hon sov så gott när vi kom till stallet så jag passade på att göra allt klart där.  Klockan var alltså nästan halv 11 när vi kom hem igen.  Då skulle hon äta och SEN fick jag frukost.  Hade ätit klart vid halv 12 och då var det dags att börja med maten.  Som blev en misslyckad tonfisksås och till det lite pasta.  Köp aldrig billig tonfisk, den smakar SKITÄCKLIGT! Så får man inte säga om mat men det var det faktiskt.  
När Thomas kom hem ikväll så gick jag till hästarna och släppte in dem.

Skulle hunnit longera Crazy men det gjorde jag inte.  Var ju tvungen att hinna hem till Bonde söker fru.  Men han var lika nöjd för det!  Han fick ju fortare tillgång till sin höhög!  
I morgon ska han tränas i hoppning av Malin men det vet han inte än och det är nog lika bra det:) 


Puppan var ledsen när jag var i stallet men det gick över efter en stund och í slutet på bonde söker fru var hon så här nöjd

Hon har verkligen börjat kolla in allting ordentligt nu.  Kan se lite kul ut ibland när ögonen måste hänga med

 


RSS 2.0